Actueel

 

Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen en Brussel

november 7, 2017 om 12:39 Project aangevraagd binnen de oproep ESF Vlaanderen 2014-2020 Oproep 405 "Begeleiding maatschappelijk kwetsbare groepen Vlaanderen en Brussel".Het betreft een activeringsproject voor SACHA. De doelstelling is om 80 cliënten intensief te begeleiden naar een gepaste tewerkstelling of opleiding.

Nieuwe bestemming OCMW Site

juli 14, 2017 om 15:20Incontinentiepremie

juni 26, 2017 om 20:00
In de raad van 22 juni keurde de raad voor maatschappelijk welzijn een verlening van de incontinentie premie goed.
U vindt hier het reglement.
 

Wil je meer bewegen? Dat kan. Je huisarts helpt je verder.

mei 31, 2017 om 13:44

Bedoeling van ‘Bewegen Op Verwijzing’: de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen.

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. De deelnemer bepaalt zelf het aantal consultaties bij de coach, in het totaal mag hij maximaal 7 uur individuele begeleiding volgen.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Hij betaalt de coach maar 10 euro per uur voor een individuele sessie. Als hij recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betaalt hij 2 euro per uur.

De OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken, Volksgezondheid, Senioren en Gelijke kansen: "De gezondheidswinst op fysiek, mentaal en sociaal vlak die Bewegen op verwijzing oplevert, bepaalde onze keuze om dit project in ons Lokaal Dienstencentrum De Sleutel op te starten.” Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

De gemeente en het OCMW werkten daarom samen met LOGO Oost-Brabant voor het indienen van een uitbreidingsaanvraag voor Bewegen op Verwijzing bij VIGeZ. Er werd onder andere bepaald op welke manier het initiatief voor iedereen toegankelijk kon gemaakt worden, hoe de huisartsen geïnformeerd konden worden, waar de coach kon gehuisvest worden e.a.

 

Beweegcoach:                                                 Locatie (na afspraak)

Servaes Timmerman                                       LDC De Sleutel - Staatsbaan 126 - 3210 Lubbeek

0473/98.22.76